Természetes Család Tervezés


A Donneri Családpasztorációs Iroda és a Csakazértis a Családokért Egyesület - közös szervezésben - természetes
családtervezés kurzust indít. Az öt alkalomból álló tanfolyamot Kupás Anita egészségnevelő, a magyarországi Tcst Munkaközösség munkatársa tartja. A természetes családtervezés nem más, mint a természetes testi tünetek megfigyelése alapján megtervezett gyermekvállalás. A módszer 3-4 hónap alatt elsajátítható (a tanfolyam ideje alatt mindenképp). A természetes családtervezés sok őszinte beszélgetést feltételez, és valójában magáról a párról szól, ellentétben a "klasszikus" fogamzásgátló eszközökkel és módszerekkel, amelyek a nő "magánügyévé" teszik a problémát, mondván "oldja meg". A családtervezés a nő és férfi teljes személyiségét állítja előtérbe, amellyel részt vesznek a házasságban: - a nő a termékenységével, a férfi pedig ennek elfogadásával, tiszteletben tartásával.
Ennek elsajátítására hívjuk szeretettel a házaspárokat, akik nyitottak az egyház által is elfogadott, és minden mellékhatástól mentes módszer megismerésére.

Mi az a TCST?

A TCST, azaz a Természetes Család Tervezés megfogalmazás olyan fogamzásszabályozási formákat takar, amelyek használata során a nő megfigyeli a ciklus folyamán szemmel láthatóan megváltozó testi jeleit. A Sensiplan, vagy tüneti hőmérőzéses módszer is ide tartozik. A jelek megfigyelése, és bizonyos szabályok ismerete lehetővé teszi azt, hogy biztonsággal el tudjuk különíteni a ciklus termékeny napjait a terméketlenektől. Ezáltal a módszer teljességgel alkalmas arra, hogy gyermekvárási szándéknál elősegítse a fogantatást, vagy ha a pár éppen nem szeretne gyermeket, akkor el lehet kerülni azt. Bővebb információ: www.tcst.hu
A módszer néhány előnye:

•    A módszer megfigyeléseinek köszönhetően a nők jobban megismerik saját szervezetük működését, ezáltal egészségtudatuk és termékenységtudatuk alakul ki, ami a nők számára egy újfajta öntudatot és biztonságérzetet jelent.
•    Elmélyítheti a házaspárok egymáshoz fűződő kapcsolatát, hiszen állandó együttműködést, közös döntések meghozatalát kívánja meg, vagyis közös felelősségvállalásra hív meg. Ezáltal fejlődhet a házaspárok szexuális kultúrája is, és a kommunikáció közöttük, ami általában nehezen működik. Így gazdagíthatja a házasságot.
•    További előnye, hogy segítséget nyújthat azoknak a pároknak, akik gyermeket szeretnének. Ugyanis a termékenység megfigyelése, a termékeny időszak behatárolása, az abban jelentkező nehézségek felismerése, és korai kezelése segíthet a sterilitás bizonyos eseteiben.
•    Elősegíti a nőgyógyászati és hormonális betegségek korai felismerését és kezelését, amit a mindennapi gyakorlat is igazolt.
•    Fontos előnye, hogy olcsó. A kezdeti minimális költségek után nem kerül pénzbe. Amit rá kell fordítani az az idő és a türelem, ami a módszer megtanulásához és a használatához szükséges.
•    Nem igényel orvosi beavatkozást, nincs mellékhatása.
•    Erkölcsileg és vallásilag elfogadható.

Jelentkezés és további információ:
http://csakazertis.hu/tcst-tanfolyam-2018-oszen


Tóth Lujzi
30/948-2395